Hvis barn er barn, så bruker de iPad

fullsizeoutput_1111Dagsavisen hadde et oppslag om iPad i barnehagen i går. I følge avisen ser skepsisen ut til å  ha stilnet.

Ansatte i Mor Go’hjertas barnehage på Bjølsen i Sagene bydel i Oslo sier for eksempel at «…det kan ikke være sånn at barn har nettbrett og TV hjemme, mens det i barnehagen skal være treklosser. Vi må følge utviklingen». Og at det er som med andre verktøy. «Brukes det feil, så blir det negativt. Hvis man gir barna et nettbrett og de blir sittende i sofaen i timevis, så er det passiviserende. Men så lenge det brukes riktig, ser vi kun fordeler.» Og barn som ikke har iPad hjemme, får erfaring med det i barnehagen så de slipper å ligge etter når de begynner på skolen.

Barne- og ungdomspsykiater Melanie Ekholdt Huynh er blant dem som tidligere har uttalt seg kritisk om småbarn og bruk av nettbrett. Hun mener fremdeles at barn trenger å ha bena godt plantet i den fysiske verden før de begynner å utforske nettbrettet, og understreker at skal  man få «gode digitale barn, trenger man gode, digitale voksne.»

For at barnehagepersonalet kan være «gode digitale guider» for barna og også veilede foreldre, er Oslo kommune i gang med et 2-årig prosjekt for å øke kompetansen i barnehagene om bruk av digitale pedagogiske verktøy.

Les mer i Dagsavisen

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: