Se til Sverige

skolverket1Svenskene ligger noen gallopprunder foran oss. Selv om den nye, svenske læreplanen/rammeplanen først trer i kraft  1. juli 2019, startet svenskene allerede i november i fjor et nettkurs om identitet, likestilling og digitalisering for alle som arbeider i svenske barnehager.

Nettkurset skal være en støtte i gjennomføringen av den nye læreplanen ved å støtte arbeidet med nettopp identitet, likestilling og digitalisering slik at disse perspektivene blir en del av innhold og arbeidsmåter. Lederne får egne opplegg blant annet om hvordan de skal lede arbeidet med digitalisering i egen barnehage.

Nettkurset består av teoretiske elementer, praktiske oppgaver og interaktive øvelser, og innholdet har et vitenskapelig grunnlag og bygger på erfaring. Personalet får tilgang til artikler og filmer, de kan reflektere og diskutere sammen, og øve på nye kunnskaper ved hjelp av interaktive opplegg. Nettkurset skal suppleres med barnehagebasert utvikling slik at den enkelte barnehage selv kan bestemme hvor fort de skal gå frem. Det vil ta cirka 20 timer å gjennomføre hele kurset som er en del av det nasjonale skoleutviklingsprogrammet om digitalisering.

Det hadde vært  noe for norske barnehagefolk og lederne deres, det!

Vi får inntil videre utnytte de digitale hjelpemidlene som finnes som IKTplan.no/barnehage. Og for eksempel gjennomgå kompetansepakken Digital dømmekraft .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: