Nei, vi vil ikke……

Har nettbrett og andre digitale medier en plass i barnehagen eller ikke?

JA NEINEI, vi vil ikke at nettbrettet skal brukes som barnevakt i barnehagen, eller til sysselsetting og tidsfordriv, men JA, vi kan ikke komme bort fra at medienes har betydning også i de yngste barnas liv. Barna som kommer til barnehagen i dag, er født inn i en digital verden som de beveger seg hjemmevant i. Lenge før de begynner på skolen, håndterer mange barn nettbrett og smarttelefoner, Google, YouTube og Spotify med den største selvfølge. De har imidlertid ikke kompetanse til å håndtere alle de ulike sidene av teknologi og medier.

Derfor trenger de voksne rundt seg som har profesjonsfaglig digital kompetanse. Voksne som bruker vett og forstand, som har sunn skepsis og et kritisk blikk, som gjør gjennomtenkte og reflekterte valg og finner ut hvordan teknologien kan skape nye og interessante muligheter, gi meningsfulle og inspirerende opplevelser og berike og utvide barnehagens praksis.

«Nei -vi-vil-ikke’erne» bør legge bak seg den antikverte oppfatningen av at digitale verktøy er noe teknisk og farlig, og i stedet gå inn for å mestre sitt digitale faglige liv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: