Nettbrettets ufortjent rykte

fullsizeoutput_1111Småbarn bruk av nettbrett har økt de siste årene, og mange har uttalt bekymring for uheldige virkninger av å la barna bruke nettbrett for mye.

Silje Skaug, stipendiat ved psykologisk institutt ved NTNU sier til forskning.no at det kan være stor forskjell på å bruke nettbrett som «barnevakt», og å spille engasjerende, pedagogiske barnespill sammen med barnet. Du kan også se et oppslag om dette på familieklubben.no.

I sin doktorgradsavhandling, som nettopp er levert, har Skaug sammenlignet samspillet mellom barn og mødre alt etter om de spilte nettspill sammen, så på TV sammen eller lekte med typiske leketøy. Resultatet tyder på at mødrene ble mer engasjert og ga mer gunstig respons til smårollingen da de spilte nettspill sammen, enn da de så på TV eller skulle leke med dukker og biler. Du kan høre mer om prosjektet på YouTube.

Mediebruk ikke er ensbetydende negativt for foreldre-barn relasjonen. Spillene på nettbrettet  er med på å fremme kvaliteten på mødre-barn interaksjonen sammenlignet med TV-titting og vanlig tradisjonell lek. Interaktive medier som nettbrett kan bidra til å stimulere og styrke samspillet mellom voksne og barn, oppsummerer Skaug.

Også i barnehagen vil god og klok praksis være å foretrekke, og mange ønsker mer kunnskap om hva slik praksis kan bestå av.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: