Filmer og annet materiell

Bilder er en hyggelig måte å gi omgivelsene innsikt i hva som foregår i barnehagen. Det er imidlertid gode grunner til å reflektere over denne praksisen. Ivaretar vi barnas rett til personvern? Hva synes barna selv om at de blir tatt bilder av og at disse deles med andre?

Nettressursen Dubestemmer.no feirer 10-årsjubileum i år. Det blir markert med en egen temaside om bilder av barn på nett. Her finner du to nye filmer og veiledningsmateriell som du kan bruke for å reflektere over temaet barns rett til personvern i samling med barna, på personalmøtet eller på foreldremøtet i barnehagen.

ibestemening17Datatilsynet lanserer en ny utgave av veiledningshefte  «I beste mening. Om bilder av barn på nett». Her finner du gode råd med utfyllende informasjon. Heftet kan lastes ned i pdf-versjon eller bestilles kostnadsfritt på Datatilsynets side, både på bokmål og nynorsk. Innholdet i det opprinnelige heftet kom til etter møte jeg hadde med med Datatilsynet i januar 2007.

Du bestemmer er et samarbeidsprosjekt mellom Senter for IKT i utdanningen og Datatilsynet og er er støttet av Utdanningsdirektoratet.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: