munch
Fredag var jeg tilstede ved åpningen av nettstedet Munch i barnehagen. Nettressursen er utviklet spesielt med tanke på femåringen i barnehagen, men også yngre og eldre barn får her en unik mulighet til å bli kjent vår berømte maler. Munch i barnehagen er et pedagogisk opplegg utviklet for å jobbe med Edvard Munchs malerier.

I opplegget jobber man med ulik tema fra Edvard Munchs produksjon. I historien følger vi Maja og Karleman på  besøk i Munchmuseet. Der opplever de å reise i tid, og legger ut på et eventyr for å finne ut mer om Edvard Munch. På veien treffer de sentrale personer fra Munchs liv. Slik blir fortellingen en biografi tilpasset barnehagebarn. Fortellingen er skrevet av Anne Elvedal.

Da Munchmuseet etter åpningen i 1963 inviterte barn inn til utstillingen ble det en stor diskusjon: Var det egentlig bra for barn å se Munchs bilder? Bildene handlet jo mest om voksne problem. Nettressursen inneholder også en veileder i syv deler om hvordan man kan snakke med barn om ulike følelser, gode følelser og vanskelige følelser. Det hører også med forslag til øvelser og aktiviteter. Veilederen er laget av Maria-Pia Gottberg.  

Opplegget består også av flere, korte inspirasjonsfilmer for de voksne som skal jobbe med opplegget. Filmene viser  ulike teknikker og ideer som  Camilla Grieg har bruk sammen med barnehagebarn.

Barnehageforum ønsker at barnehagene skal dele sine Munchprosjekter med hverandre. Hvis du legger ut bilder på sosiale medier med #munchibarnehagen, så vil disse vises på www.munchibarnehagen.no. Du kan  scrolle nedover siden og se hva andre allerede har gjort.

Barnehageforum og Munchmuseet har jobbet med prosjektet med økonimisk støtte fra  Sparebankstiftelsen.

#munchibarnehagen

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: