Barnehagen må lære seg koden også

Det er datatrøbbel overalt. Lær deg koden, Erna Solberg! er tittelen på en kronikk i Aftenposten i går skrevet av Camilla Bjørn, Ine Thereze Gransæter og Isabelle K. Ringnes. De skriver at vi trenger flere teknologikompetente kvinner i Norge, og slipper kvinnelige hjerner til kan problemene løses sammen og fjerne de overkompliserte hindrene mellom det digitale og det analoge. I dag er gapet mellom dem som bruker teknologien og dem som utvikler den for stort.

littlebitsNår Erna Solberg har skrevet sin første kodelinje, foreslår de at hun legger til fire punkter i planene sine. Det første er om Teknologi i barnehagen: «La jentene leke med tekniske byggesett som «littlebits«. Starter det tidlig nok, forsvinner angsten for det nye, og teknologi blir en naturlig del av hverdagen for alle barn. Lek frem nye løsninger. Og la dette fortsette gjennom hele skoleløpet, inkludert i lærerutdanningen. Et foregangseksempel er organisasjonen: Lær kidsa koding. Er det noen der ute som bruker Littlebits i barnehagen? Er det flere enn Kattekleiv barnehage på Notodden som har prøvd seg på koding med barnehagebarna? Ta gjerne kontakt med meg.

wedoI noen kommuner, og ved Vitensentrene, blir det jobbet med WeDo. På et arbeidsseminar på Barnehagekonferansen i Bergen i forrige uke presenterte Pedagogisk fagsenter i Sarpsborg hvordan de jobber med roboter og sensorer sammen med barnehagebarna. Både gøy og lærerikt for oss gamliser å få bygge en krokodille som åpner og lukker gapet, og som lager rare lyder når vi kommer i nærheten av sensoren. Jobber du i en barnehage som bruker WeDo så ta gjerne kontakt med meg.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: