Digital demens i Bergen

spitzerDiskusjonen fortsetter sikkert. Fredag  7. november er Mandfred Spitzer er invitert av Steinerskolen i Bergen for å spre budskapet sitt.  Løp og hør.

I mellomtiden kan du lese ytringen  Den digitale barndommen i Aftenposten 30. oktober. Randi Engtrø og Dag Øystein Nome ved Universitetet i Agder har at sett nettbrett både i barnehage og skole har mange anvendelsesmuligheter, og kan bli brukt på kreative og spennende måter.

Og  Nå er mannen bak «Digital demens» i full krangel med norske eksperter i Dagbladet 1. november. Psykologiprofessor og hjerneforsker Anders Martin Fjell ved Universitetet i Oslo deler ikke Spitzers frykt for det digitale. Han kjenner selv ikke til noen kredibel forskning som tydelig viser negativ effekt på barns mentale evner. Han sier også at Spitzer underslår at det både finnes studier som viser positive effekter og studier som viser negative effekter. Og at man må skille, skille mellom hva man bruker digitale medier til – det er forskjell på Facebook og digitale læringsverktøy.

Også førsteamanuensisen Mari-Ann Letnes ved DMMH i Trondheim mener barnehagen kan bli en arena der barn lærer seg selvstendig håndtering av teknologien som preger stadig mer av den moderne hverdagen. Hun avfeier ikke at digitale verktøye kan skape avhengighet, men er uenig i strategien til Spitzer for å forebygge avhengigheten. Å nekte barn å bruke teknologi er ikke svaret, sier hun.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: