Hvem blir årets Girl Geek 2014

Gulleple foto 2Den Norske Dataforening deler årlig ut Rosingprisene til mennesker som har gjort seg bemerket i det norske IT-miljøet. Nytt i år er Årets Girl Geek som skal gå til en person eller en gruppe som har har brutt barrièrer, vist åpenhet og brukt teknologi til å skape en stemme/produkt/verktøy som har gitt høy nytteverdi og/eller medført verdifull endring i samfunnet.

Da nominasjonsfristen gikk ut 1. oktober var 28 damer pluss èn organisasjon foreslått til prisen. Nå er seks finalister valgt ut, og en av dem er Cathrine Fragell Darrre, pedagogisk leder i Norlandia. Hun vant forøvrig Norsk Pedagogisk Dataforenings Gulleplepris i fjor (bildet er hentet derfra).

I nominasjonen omtales Cathrine slik: “Er en rollemodell innenfor kreativ bruk av digitale verktøy for barn, i tillegg til et etisk forbilde i forhold til bildebruk og smart omtale av barn i åpne medier. Hun knuser myter om at barn og data er en negativ verden som bare handler om spill og konsumering. Hun har gitt ut to bøker innenfor temaet og er pensum på Høyskolene vi Volda og Hamar, samt en populær foredragsholder på konferanser om pedagogikk og barnehager.”

Barnehageblogg gratulerer med nomiasjonen!

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: