Panikk eller fornuftig bruk?

thea_forstorrglass_liteOppslag om barn og medier vekker debatt. I Atenposten lørdag skrev Cecilie Asker En digital bekjennelse om å ha kjøpt en iPad til toåringen sin.  I går var det oppslag om at hver tredje barnehage bruker nettbrett.

I dag følger Asker opp med Det digitale klasseskillet og skriver «Det å stille til skolestart uten å ha sett et nettbrett, vil kunne sammenlignes med hverken å ha sett penn, papir, bok eller kuleramme.» Torgeir Waterhouse peker i Aftenposten i dag på at mangesok kritiserer nettbrettbruk, er kunnskapsøse og minner om at  tegneserier ble ansett som farlige før.

Innlegg om barn og medier vekker debatt, og viser at panikken for nye medier lever i beste velgående.  Heller burde innleggene stimulere debatten om hva vi mener er god bruk for de yngste barna, både hjemme og i barnehagen. Asker skriver  at «Frykt for det som er nytt er forståelig, men skal vi kunne ha en konstruktiv og kritisk debatt om de utfordringene som er knyttet til heldigitaliseringen av samfunnet vårt, er vi nødt til å komme forbi den.»

Vi vet ikke nok om hvilken effekt bruk av tenkologi har for barn, men vi må vi skaffe oss flere erfaringer om det. Og da må vi bruke verktøy som nettbrett i barnehagen, ikke til underholdning, men for å sette bruken inn i en pedagogisk samenheng. Og igjen, vi trenger kompetanseheving på dette feltet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: