Å skille skitt fra kanel

appÅ velge i appenes verden krever både tid og innsikt, og stiller krav til de voksne evne til å vurdere innhold og muligheter. Dette er en kompetanse som barnehager som skaffer seg nettbrett må bli oppmerksom på, og skaffe seg.

I Dagbladet 9. desember 2013 skrev Marie L. Kleive en kritisk anmeldelse av en barnebokapp:  «Barn fortjener ordentlige historier. Barn som leser bøker på brett fortjener også ordentlige historier. Det holder ikke å slenge inn litt pling og plong og noen animasjoner, og satse på at leserne ikke bryr seg om hvordan det hele henger sammen, så lenge bildene beveger seg litt og de har noe å trykke på.»

Kleive avslutter: «Å lage gode barnebøker er ikke lett. Likevel ser mange app-utviklere ut til å tro det. Flere barnebokapper ligger på dette nivået, og det kan virke urettferdig å henge ut én. Men slik Appstore er bygget opp, er det vanskelig for leserne å skille skitt fra kanel, og de gode appene (de finnes) forsvinner lett bak mange dårlige. Det må være frustrerende for dem som forsøker å nå ut med ordentlige fortellinger, og et stort problem for leserne.»

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: