Ny rammeplan – første utkast

Gruppa som er satt til å revidere barnehagens rammeplan har kommet med første utkast2utkast til kapittel 1 og 2. Revideringen  er en åpen prosess og  utkastet ligger på Utdanningsdirektoratets sider. Teksten/e skal gjennom mange runder  før gruppa leverer det endelige forslaget sitt, og det er mulig for alle og enhver å kommentere utkastet.

Det er gledelig at utkastet på side 7 omtaler ulike medier og teknologi: «Barnehagen skal arbeide for å demme opp mot fremtidige sosiale skiller ved å sørge for at bruk av ulike medier og medieteknologi inngår i barnehagens daglige liv. Barnehagen kan utvide barns aktiviteter ved å kombinere analoge og digitale ressurser. I arbeidet med barns skapende prosesser, utforskning og læring kan passende programvare være et supplement til annet verktøy og materiell. Medier bør inngå som ledd i informasjons- og kunnskapssøk som følge av barns nysgjerrighet, for å utvikle temaarbeid, og som forberedelse og etterarbeid til utflukter og prosjekter. Medier kan også brukes som inspirasjon for bygge- og kunstmodeller, dans, musikk og bevegelse. Gjennom barnehagens praksis bør alle barn få ta del i lesing av multimodale tekster, arbeide med tredimensjonale former og lære berøringsteknologi. Skriving inngår i barnehagens praksis og barn må få prøve dette på papir og tastatur. Barn skal erfare interaktiv bruk av digitale medier. Det kan være for å kommunisere med familien og styrke bånd til venner. Både nærhet, lokal og global tilhørighet kan styrkes ved å kommunisere med en vennskapsbarnehage et annet sted, eller med et barn som av ulike grunner ikke kan være i barnehagen over en periode. Barnehagen må innarbeide gode sikkerhetsrutiner for å kunne takle digitale risikosituasjoner.»

Utdanningsdirektoratet vil publisere rammeplangruppas andre utkast 22. januar 2014 og deres endelig utkast 21. februar 2014. Deretter bearbeider direktoratet utkastet og sender det på høring våren 2014. Revidert rammeplan fastsettes av Kunnskapsdepartementet 1. januar 2015. 

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: