Kan barn være lærere?

fagkongressPå førskolelærerutdanningens (tidligere  Barnevernsakademiets) fagkongress på Høgskolen i Oslo i 2000 (tror jeg det var) laget jeg en workshop sammen med  noen barn og voksne fra en barnehage i bydel Gamle Oslo. I denne barnehagen var et av vertøyene i språkopplæringen datamaskin og dataspill. Barna snakket 6-7 ulike språk, men foran dataskjermen ble det snakket norsk.

Vi brukte det som da het datalab D366 i Eva Balkes hus. Barna ble plassert to og to ved de få maskinene vi disponerte. Mange konferansedeltakere svingte bortom lab’en, men da de så datamaskinene rygget de fort ut og sa «dette er ikke noe for meg» (noen som kjenner seg igjen?).

Vi klarte å overtale noen av dem til å prøve spillene sammen med barna. Til stor overraskelse for dem selv klarte konferansedeltakerne noen av oppgavene i spillene, under tålmodig veiledning av 5-6-åringer. Og ikke var det så vanskelig heller, sa de etterpå. Noen skulle rett hjem å få hjelp av egne barn til å bruke datamaskinen og prøve seg på spillene de gjenkjente fra barnerommet.

Kanskje er det lurt i dag også å la småbarn lære bort sine digitale ferdigheter til skeptiske voksne?

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: