Konferanse: Barnehagen som danningsarena

imagesHøgskolen i Bergen inviterer til konferansen Barnehagen som danningsarena – forskning på barns vegne 20.–21. mars 2014 i Bergen. Påmeldingsfrist er 20. oktober 2013.

Konferansen arrangeres som avslutningen av prosjektet med samme navn, Barnehagen som danningsarena. Forskerne vil legge frem teoretiske, metodologiske og empiriske funn, refleksjoner og resultater fra de forskjellige delprosjektene.

Bakgrunnen for konferansen er barnehagen som ”en danningsarena der barn skaper mening og identiteter. Innholdet i det de leker og det de lærer er nært sammenbundet med barns danningsprosesser. Innholdet i barnehagen struktureres av tenkemåter og av kunnskap som ligger i måten ting gjøres og i de artefakter, opplevelser, fagstoff, steder og relasjoner som gjøres tilgjengelig.

Derfor skaper barnehagelæreren vilkår for barn i et kryssfelt mellom egen profesjonsidentitet, personlig kraft, politisk og pedagogisk rammeverk, utdanning og barnehage pedagogisk kunnskap. Barnet bidrar til formende prosesser, både egne og andres, gjennom deltakelse i ulike grupperinger og relasjoner, gjennom erfaringer som er muliggjort i institusjonell praksis.”

Det fremgår ikke av det foreløpige programmet om digital danning vil bli berørt. Uansett, vi trenger danningskunnskap.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: