QR-koder og skattejakt

QRHos «Froskene” har barna testet ut QR-koder. På Facebook skriver Kirketunet barnehage at det ”var som en liten skattejakt å få skanne de rare bildene med iPaden og se hva som skjulte seg der! Barna fant både bunader, sekkeløp, potetløp, is, pølser og «Ja vi elsker». Vi prøvde også selv sekkeløp og potetløp.” Informasjon ligger på Barnehagens Facebook-side.

QR betyr Quick Response, og QR-koden er en strekkode som inneholder informasjon. Du trenger en mobil enhet (smarttelfon eller nettbrett) med kamera og program/app som kan lese QR-koden. Du starter programmet/appen, retter kameraet mot QR-strekkoden og får opp  et vindu med informasjon om hva strekkoden inneholder. Ofte er det mulighet for gå videre til en nettside for eksempel.

”Froskene” holder til i Kurketunet barnehage i Mo i Rana. Trine Danielsen Selfors, som er styrer i barnehagen, forteller at personalet laget QR-kodene selv. Siden QR-kodene må linkes opp mot en URL -adresse har barnehage skaffet seg et domene der de selv kan kan laste opp bilder, tegninger og lignende, og dermed lage egenproduserte QR-koder.  Det finnes flere program/apper for å lage koder selv eller du gjør det via ulike nettsteder.

Stikkord: , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: