Verktøy til uttrykk

nkul_litenSom en del av Kvalitetsprogrammet for Trondheimsbarnehagene er det etablert et nettverk rundt temaet «Barn og IKT» der 13 barnehager deltar. Gjennom nettverket deler barnehagene sine erfaringer og øker sin digitale kompetanse.  Barnehagene i nettverket jobber med ulike prosjekter i sin barnehage som animasjon, blogging, digitale fortelinger, digital portefølje, geocaching, lyd, foto og digital dokumentasjoner. To barnehager fortalte  om erfaringene sine.

I Granåsen barnehage går barna på jakt etter poster i skogen, nærmiljøet og byen med hjelp av GPS, iPad og Smarttelefon. Postene er små beholdere med småting og en loggbok i. Det er en del av en stor internasjonale sport som kalles geocaching. Ungene har vært med på å bestemme hvor postene skal være, hvordan de skal se ut og hva slags navn de skal ha. Aktiviteten binder fysisk aktivitet og IKT sammen.

I Byåsen barnehage har barna jobber med animasjonsfilm. De viste hvordan barna er aktørene bak historiene som fortelles og at det er barna som lager animasjonsfilmene. De  fortalte hvordan arbeidet med filmene berørte mange av fagområdene. Og om alt barna lærte underveis og hvor stolte barna ble. De hadde leid nn Bente Aasheim for å lære animasjonsfilm, og det hadde de mye igjen for.

Stikkord: , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: