7-åring brukte 7000 kroner på spillet Hay Day

barnevaktenBarnvakten spør hvordan det er mulig at virtuelle effekter i app-spill koster så mye. Felles for disse spillene er at enkelte ”produkter” har skyhøye priser i forhold til hva man får igjen for pengene. En  7-åring brukte 7000 kroner blant annet på å kjøpe diamanter i spillet Hay Day. 

I følge Barnevaktens artikkel har Forbrukerombudet dessverre ingen mulighet til å regulere prisene på slike produkter, men er opptatt av å få forbedret kjøpsrutinene rundt spillene slik at barna ikke så enkelt kan kjøpe de virtuelle produktene.

Foreldre bør bli flinkere til å holde passord skjult for barna, og  benytte de sikkerhetsmekanismene som finnes. Er uhellet likevel ute og regningen blir skyhøy, er det vel verdt å klage. Apple har hittil som regel ettergitt kravene første gangen det skjer. Sjekk NRK-oppslag om dette.

Forbrukerombudet vil gjerne at de som har opplevd høye regninger etter at barn har spilt på mobilen eller nettbrettet tar kontakt. Send e-post på post@forbrukerombudet.no eller ring 23 400 600.

l.

Stikkord: , , , ,

Én kommentar to “7-åring brukte 7000 kroner på spillet Hay Day”

  1. Per A. Nordby Says:

    Hei. Jeg har opplevd å laste ned Hay Day. gratis-. Barnebarnet spilte 2-3 timer, meget fornøyd med spillet på bestefars iPAD.
    Stor forundrering da bankkontoen var trukket kr. 3667 for kjøp av » penger » til spillet. Det må være skikkelig informasjon i det minste.

    Hilsen Bestefar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: