Smarte brukere av nett og teknologi

eukidsonlineBarn som er sårbare offline er også sårbare online, leste jeg i Aftenposten 14. januar. Det er konklusjonen i en forskningsrapport om sårbare barn på Internett. EU Kids Online har sett på negative erfaringer som europeiske barn har på Internett og hvordan de har håndtert disse erfaringene. Undersøkelsen er gjennomført i 25 europeiske land, mer enn 25.000 barn i alderen 9-16 år, samt én av dere foreldre, er intervjuet.

EU Kids Online-undersøkelsen viser også at barn som starter sent med nett og mobil bruker lang til på å hente igjen sine jevnaldrende. Nå kan en slik undersøkelse ikke uten videre overføres til barnehagen, men mange barn bruker nettet og mobiltelefon før de begynner på skolen. Undersøkelsen Småbarns digitale univers viser situasjonen i Norge

Elisabeth Staksrud sier blant annet at det handler om å gi barn digital trening, bygge selvtillit og gi dem de rette  verktøyene slik at de selv kan ta kontrollen over Internett selv. Her kan også barnehagen bidra ved å la barna få bruke ulike verktøy til å dokumenter og skape.

Ikke minst er det viktig at personalet har digital dømmekraft til å vurdere hva som er bra nettbruk for barn, og til å gi barn en begynnende forståelse om slik dømmekraft. IKT-senterets oppstartspakke for barnehagen Superetterforskerne har som målsetting å gjøre barna til aktive og smarte brukere av nett og teknologi. Har du skaffet deg den?

Stikkord: , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: