Digital dømmekraft

SID 2013 traditional banner

Safer Internet Day 5.februar er det gratis frokostdebatt på Litteraturhuset i Oslo. Der blir det satt fokus på hvordan vi kan sikre at elevene i skolen får kunnskap og læring i personvern, kildekritikk, opphavsrett og etisk bruk av internett. Hvem har ansvaret og hva skal til for at elevene skal få gode digitale ferdigheter og lære digital dømmekraft, spør arrangørene.

Mediene rapporterer daglig om konsekvensene av manglende digital dømmekraft, om det å behandle andre med like stor respekt online som offline, å kunne skille sannhet fra løgn på nettet og kunne ivareta personvernet sitt.

Å kunne bruke digitale verktøy på en kvalifisert måte i barnehageprofesjonen er et krav i de nasjonale retningslinjene for barnehagelærerutdanningen. Utdanningen skal sikre systematisk arbeid md utvikling av digital kompetanse til studentene. Kommende barnehagelærere skal ha kunnskap om ulike digitale verktøys betydning for å fremme barns lek og læring og hvordan disse kan brukes kreativt og kritisk. Men sikrere utdanningen også at studenten skaffer seg digital dømmekraft? Og har lærerne som underviser dem digital dømmekraft selv? Kanskje er det på tide med en større debatt om dette i barnehagelærerutdanningssammenheng også?

Kan du ikke delta på frokostsseminaret? Det  streames på Medietilsynets facebookside og tryggbruk.no/sid2013.

Stikkord: , , , , ,

2 kommentar to “Digital dømmekraft”

  1. italo profeti (@italoprofeti) Says:

    Fantastisk! Takk for oppdateringen!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: