Heia Sverige!

Det svenske Skolverket signaliserer tydelig at förskolan skal arbeide med digital teknologi. Og som i Norge er spørsmålet: hva skal men egentlig gjøre og hvilke hjelpemidler og hvilken støtte får barnehagen?

Skolverket vil ikke gi råd om hvilke verktøy man skal skaffe seg. Det må den enkelte barnehage finne ut av. Både språk og kommunikasjon er imidlertid viktige områder der digitale verktøy er nyttige og gir barn flere muligheter til å uttrykke seg på.

Mens vi i Norge i liten grad har vært interessert i å utvikle digital kompetanse nasjonalt, har svenskene siden 2007 satset på kompetansepakken PIM (praktisk it- og mediekunskap), og pakken er i utvikling. Det betyr jo ikke at alle svenske barnehager har et digitalt kompetent personale, men svenskene har i alle fall gjort mer enn vi har gjor ti Norge.

Siste nytt i verktøy er heller ikke nødvendig, hevder Skolverket. Det er mer nyttig for barna at personale har digital kompetanse og kan bruke de verktøyene som finnes. Det er ikke noe hjelp å kjøper inn mange iPad hvis pedagogene ikke vet hvordan et nettbrett kan brukes i pedagogisk sammenheng.

Du kan lese mer om hva Skolevket mener her.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: