Barnehage, sosiale medier og kjønn

Sosiale medier er framtiden. De er kommet for å bli. Internett var ingen døgnflue. Nå må barnehagene sette av tid til å være tilgjengelige på nett, sa Cecilie Staude fra BI som sammen med statsviter Svein Tore Marthinsen foreleste på Private Barnehagers Landsforbunde årlige lederkonferanse nylig. Det går alt for tregt med å få barnehager på nett, hevdet de. Og i de barnehagene som er på  nett, er det oftest menn som ser potensialet med sosiale medier. HVA? Er det sant? Hvor har Staude og Marthinsen sine data fra? Eller bare synser de? Hva er din erfaring?

Du kan lese mer om hva Staude og Marthinsen mener her.

Stikkord: , , , ,

3 kommentar to “Barnehage, sosiale medier og kjønn”

 1. Svein Tore Marthinsen Says:

  Kan ikke huske at vi nevnte noe som helst om kjønn og potensial i foredraget.

  At det går «for tregt» er et uttrykk jeg heller ikke kan huske at noen av oss brukte, men derimot er det vår klare oppfatning, basert på alle de kvalitative søk vi gjorde på mange barnehager i forberedelsene til foredraget, at det er vanskelig å finne mange virkelig gode eksempler på barnehager som bruker blogg, Facebook, Twitter osv som en naturlig del av sin hverdag. Det finnes noen bra eks, som Myrertoppen og Kværnerdalen, men de representerer unntak. Hvis noen sitter på kvantitative tall som viser noe annet, så er det utmerket hvis de bringes til torgs her.

 2. Cecilie Staude Says:

  Her har du definitivt misforstått. At menn mer enn kvinner ser potensialet i bruk av sosiale medier i barnehagen har vi ingen dokumentasjon på. Derfor er dette heller ikke noe vi bruker tid på i våre foredrag. Derimot har vi forskning som viser at kvinner er mer sosiale i sosiale medier (facebook) enn menn, men det er jo ikke ensbetydende med at det er kvinnene som går i bresjen for god bruk (-:. Når det er sagt, barnehagesektoren, på lik linje med mange andre bransjer, har pr i dag ikke tatt det nye medielandskapet på alvor. Noen barnehager er definitivt i front ( som de vi trakk frem eksempler på i Bodø) men totalt sett er det betydelig mer å hente. Det gjelder å erverve seg kunnskap som gjør en i stand til å møte fremtidens barn og foreldre ( og andre interessenter i barnehagens randsone) på de arenaene disse vil treffe deg. I fremtiden vil det være et bredt spekter av møteplasser, der de sosiale mediene vil være noen av dem…

  • NinaB Says:

   Takk for interessante tilbakemeldinger. Nei, man skal selvsagt vær aktsom når man referere oppslag som dette på barnehage.no uten å ha vært til stede på konferansen selv. Heldigvis ser det ut som om vi (Staude, Marthinsen og jeg) er ganske enige om ståa i barnehagen, og at det definitivt er mye å gripe fatt i.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: