Barns trivsel og medvirkning i barnehagen

Barnehagebarn trives godt, men foreldrene tror de trives bedre enn det barna selv forteller. Dette viser en ny studie som undersøker trivsel og medvirkning i norske barnehager. Studien er laget av NTNU samfunnsforskning på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet og spør barna direkte om dere egen oppfatning av trivsel og medvirkning i barnehagen.

41 prosent av barna er i hovedsak glade og fornøyde når de er i barnehagen. 49 prosent er «sånn midt i mellom». Ti prosent av barna forteller at de er sure og lei seg i barnehagen. Selv om studien ikke går dypt inn i problematikken rundt mobbing, er det likevel verdt å merke seg at omkring 12 prosent av barna sier at de ofte blir plaget av andre barn når de er i barnehagen.

De fleste barn opplever å ha medvirkning i en del av det som foregår i inne- og utetiden i barnehagehverdagen. Foreldrene er stort sett fornøyd med barnets mulighet til medvirkning og det er ingen variasjon i dette etter barns kjønn, alder, minoritetsbakgrunn, eller spesielle behov. Forskerne avdekker likevel at det er en stor andel barn, foreldre og ansatte som vurderer at barna ikke blir hørt eller tatt hensyn til når de voksne planlegger aktiviteter som samlingsstunder og turer.

Rapporten kan lastes ned her.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: