Flytende på ei fjøl

Det er langt igjen før IKT er integrert som en selvfølgelig del av det pedagogiske arbeidet i barnehage og i førskolelærerutdanning. Større oppmerksomhet for mer digital kompetanse blant de ansatte i barnehagen blir etterlyst, og Utdanningsforbundet mener at det er noe som bør tas opp i den kommende stortingsmeldingen om framtidens barnehage som kommer neste år. Absolutt, det mener jeg også. Men det er ingen selvfølge at det vil skje. Så hvis du også er opptatt av den digitale kompetansen, så si din mening om det på KDs nettside om Fremtidens barnehage.

Hittil har det vært mangel på interesse hos offentlige myndigheter til å stimulere til digital kompetanse både i førskolelærerutdanning og i barnehage. Det synes å råde en slags naivistisk tro på at den digitale kompetansen kommer flytende på ei fjøl helt av seg selv inn på personalrommet i barnehagen og i klasserommet på høgskolen. I stedet for å sikre at fremtidens førskolelærere har digitale kompetanse som et av sine satsningsområder, lar KD det være opp til den enkelte utdanningsinstitusjon å ta dette ansvaret i følge Nasjonal forskrift  om rammeplan doe barnehagelærerutdanning. Hittil har jeg heller ikke registrert noen interesse i Utdanningsdirektoratet for å ta digital kompetanse på alvor.

Nå er det riktig nok sånn at det er Senter for IKT i utdaningen (IKT-senteret) som skal bidra til å iverksette regjeringens politikk blant annet innenfor  førskolelærerutdanningen og barnehagemrådet. Målet er å øke kvaliteten i utdanningen og å bedre læringsutbyttet og læringsstrategier for barn og studenter. Og IKT-senteret jobber på! Likevel burde vi kunne forvente at både KD og Utdanningsdriektoratet viser interesse og forteller omverdenen at digital kompetanse skal være et satsingsområde i barnehagesektoren også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: