Småbarns digitale univers – på fritiden

I slutten av juni forelå den endelige rapporten fra IKT-senteret om Småbarns digitale univers. 0-6-åringers tilgang til og bruk av digitale enheter på fritiden.

Selv om det er stor variasjon i hvilken grad 0 – 6-åringers bruker digitale verktøy, viser undersøkelsen at til og med 1-åringer bruker noen av dem. At en stor andel av barna bruker digitale verktøy lenge før de begynner på skolen. bør interessere barnehagefolk. Rapporten kan bestilles eller lastes ned gratis her.

Det er ikke mulig å overse 0-6-åringenes digitale aktiviteter i fritiden, og spørre seg hvilke konsekvenser dette bør få for barnehage og førskolelærerutdanning.  Det nødvendig at barnehagepersonalet diskuterer hvordan de kan best kan ta støtte barn som vokser opp i en digital verden og som kommer til barnehagen med digitale erfaringer.

Sannsynligvis er det aller viktigste tiltaket å øke personalets digitale kompetanse slik at de blir i stand til å vurdere mulighetene og støtte interesserte og nysgjerrige barn i deres utforskning av  teknologi.

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: