Semesterets siste oppdrag

Så er semesterets siste oppdrag over.  Cirka 80 barnehageansatte var samlet i Mo i Rana til en fagdag om IKT. Halve dagen hadde jeg til rådighet, mens resten av dagen ble fordelt mellom disse:
Helle Jacobsen fra IKT-senteret presenterte Superetterforskerne, pedagogiske aktiviteter med digitale verkøty og hoveddata fra foreldreundersøkelsen. Fullversjnen kommer i slutten av juni.

Barnevakten fortalte om eldre barn og unges liv og erfaringer på nettet. Nyttig  vite hvilken verden barnehagebarna vil møte, og kanskje hva egne barn driver med. Men når Barnevakten skal snakker for barnehagefolk, og hvis de vil at vi skal ta dem på alvor, bør de i det minste hoste opp nyerer ting enn barnehageprosjekt fra 2001.

Kirketunet barnehage, som holder i Mo i Rana, fortalt om sin vei inn i den digitale verden. De sier: finn tid til kompetanseutvikling, få alle med, tenk langssiktig mht til investering av utstyr. Personalet fortalte om Havmannprosjekt (Se Havmannskulpturen)  med 3-åring og påskeprosjektet med de aller yngste barn. Og et morsomt prosjekt der ungene tegnet portretter av seg selv med forskjellige verktøy. Stor innsats og mange som fikk god mestringsfølelse gjennom disse arbeidene. Du kan følge Kirketunet på Facebook også.

Interaktiv Norge hadde utstilling og presentasjon av Smart tavle og Smart Board  og lokalbedriften Haaland as viste IT-løsninger for barnehagen.

Stikkord: , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: