Siste Klikk der! i 2012

Så var siste av tre Klikk der! konferanser i 2012 avsluttet. Hva skjer i 2013? Følg med her!

Barbro Hardersen fra IKT-senterets barnehageprosjekt snakket om barnekultur. Er vi opptatt av den kulturen som barna vokser opp i eller er vi mest opptatt av den kulturen vi selv vokste opp med? Hun presenteret hovedpunktene i senterets undersøkelse om barns digitale hverdag. Rapporten vil foreligge før sommerferien. Følg med!

Følg også med på senterets IKT-brille med digitale forslag til pedagogisk arbeid.

Guro Skåltveit fra snakket om å bruk av bilder å nett: hvorfor, hvilke og selv om det er lov er det lurt? For den som vil vite mer viser jeg til brosjyrne  I beste mening som kan bestilles eller laste ned fra Datatilsynets sider. Innholdet i heftet bør med jevne mellomrom diskuteres i barnehagen, og gjerne med foreldre, tenker jeg. På bakgrunn av en grundig diskusjon bør barnehagen lage en skriftlig samtykkeerklæring slik at foreldre vet hva bildene skal brukes til og ikke føler seg presset til å svare ja.

Klausine Røtnes er kanskje best kjent fra tiden som som redaktør i Barnehagefolk, men hun er også skribent, fotograf og redakøtr for mange bokutgivelser. Hun delte sine tanker om å fotografere i barnehagen. Klausine gjorde oss kjent med bildespråket dvs. hva bildet forteller ut over det du selv opplevde da du var tilstede. Et godt bilde forteller en historie, og den som ser på bildet griper historien øyeblikkelig, og vi lager våre egne historier i hodet, sa Klausine og viste oss slike bilder. Vi skal ta bilder som viser faglige historier. Det er noe annt å ta bilder i barnehagen, som er et offentlig rom, og bilder til et fotoalbum. Hun sa selvfølgelig mye mer om å ta gode bilder, men det rakk jeg ikke å skrive så mye om, for jeg måtte jo se på bildene til Klausine.

Cathrine Darre i Myrertoppen barnehage har gitt oss mange eksempler på hvordan de bruker digitale verktøy i lek og kreativitet, vel og merke når de voksne ser barna og har kompetanse og tryggehet nok til å prøve ut. Det  handler om prosesser og hvordan vi bruker programmene. Program, verktøy og lek er en helhetfor barna og de g går inn og ut og mellom dem. Cathrine er opptatt av at spill har en egenverdi, at spill er gøy, inngår i barnas lek, spill er sosialt, kan brukes til problemløsning og at spill har en plass i barnehagen. Barnehagen har blant annet bidratt til brukeropplevelser av et spill basert på NRK-serien Elleville Elfrid. Cathrine tør å stikke hodet fram og være med på utvikling. Vi trenger mange Cathriner.

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: