Programinnhold kan være skadelig for barn

Kringkastingsloven sier at programmer med innhold som kan være skadelig for barn og unge, ikke kan sendes før etter kl. 2100. Dette kalles vannskilleprinsippet.  Det er særlig hensynet til barns psykiske eller moralske utvikling som anses som skadelig innhold:
– Dersom programmet kan virke skremmende, urovekkende eller angstskapende for barn og unge også i etterkant av seeropplevelsen, anses det for å kunne virke skadelig for den psykiske utviklingen
– Dersom programmet kan bidra til å skape forvirring rundt grunnleggende moralske spørsmål, kan det være skadelig for den moralske utviklingen.

Ved innholdsvurderinger tar Medietilsynet utgangspunkt i hvilken aldersgruppe under 18 år programmet kan skade, og når programmet er sendt. Blant annet kan programmer som er tillatt for alle eller får en 7-årsgrense,  sendes hele døgnet, mens programmer som får en 11-årsgrense, ikke bør sendes før kl. 1900. Denne praksisen tar hensyn til eldre barns rett til informasjon samtidig som beskyttelseskravet for de yngste barna ivaretas.

For å skape en større bevissthet rundt vannskilleprinsippet blant tv-seerne, og også gjøre det lettere for seerne å komme i kontakt med Medietilsynet, har tilsynet lansert en ny tipstjeneste. Tjenesten består av en egen e-postadresse, tipsvannskille@medietilsynet.no, som kan benyttes dersom man ser tv-innhold før kl. 2100 som man mener er i strid med vannskilleprinsippet. Medietilsynet vil bruke tipsene som mottas til å planlegge sin tilsynsvirksomhet.

Nærmere informasjon om beskyttelsesreglene i kringkastingsloven og tipstjenesten er tilgjengelig på Medietilsynets nettside www.medietilsynet.no. Nyheten er fanget opp via Medietilsynet.

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: