Signaler om IKT i ny rammeplan

Vi er mange som er spente på hva slags plass IKT vil få i den nye rammeplanen for førskolelærerutdanningen, nå foreslått kalt barnehagelærerutdanning.

Tirsdag 27. oktober vedtok utvalget forslag til forskrift om rammeplan for barnehagelærerutdanning. Forslaget skal oversendes KD som sender forslaget med eventuelle endringer ut på formell høring tidlig i november.

i følge kap. 2 om læringsutbytte skal utdanningen kvalifisere kandidaten til å utøve et krevende yrke i et samfunn som preges av mangfold og endring. Når det gjelder kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse er det flere punkt som kan knyttes til moderne medier. Tydeligst er et av ferdighetspunktene der det står at kandidaten skal kunne gjøre bruk av forskningsbasert kunnskap og anvende faglige og digitale verktøy både i egne læringsprosesser og i pedagogisk arbeid i barnehagen.

Rammeplanutvalget og faggruppene fortsetter arbeidet med nasjonale retningslinjer for kunnskapsområdene utover høsten og vinteren. Disse skal ta opp i seg læringsutbyttebeskrivelsene slik de er gitt i forskriften. Utvalget skal også foreslå et sett med kvalitetskjennetegn på den nye utdanningen og eventuelle kvalitetsindikatorer som resultater i utdanningen kan måles etter. Frist for oversending av nasjonale retningslinjer og indikatorer til KD  er 20. januar 2012.  Du kan følge med på utvalgets egne sider eller på Facebook.

Stikkord:

Én kommentar to “Signaler om IKT i ny rammeplan”

  1. Margrethe Jernes Says:

    Hei Nina, takk for at du holder meg oppdatert, det er veldig kjekt med nyheter på denne barnehagebloggen om medier og IKT.
    Jeg mener at forsalget til forskrift for Barnehagelærerutdanning tar vare på det digitale aspektet i tilstrekkelig grad. Når det under «kunnskaper» står at kandidaten skal ha «kunnskap om moderne barndom og barnekultur», er det innlysende at teknologi inngår. Uten at det skal være noe påtrykk for barnehager å bruke teknologi uten egen kompetanse. Hilsen Margrethe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: