Inspiria vitensenter i Sarpsborg

INSPIRIA science center er et flunkende nytt populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter i Sarpsborg. Det ble åpnet offisielt denne uken og er et av åtte regionale vitensentre i Norge. I et vitensenter kan barn og voksne utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og teknologi gjennom egen aktivitet og i samarbeid med andre.

På nettsidene står lærere og skole står i fokus. At barnehagen også er en målgruppe er nesten usynlig. Leter du under Pedagogiske tilbud og Programtilbud, dukker det riktignok opp noen tilbud rettet mot barnehage. Men det er for dårlig INSPIRIA! Her må det være en tydelig barnehageinngang!

Stikkord:

4 kommentar to “Inspiria vitensenter i Sarpsborg”

 1. INSPIRIAsc (@INSPIRIAsc) Says:

  Hei Nina,

  INSPIRIA science center tildeler tid til elever i grunnskolen og i videregående skole, og ikke til barnehagene.

  Vi har valgt å fokusere på skolene fordi vi tror at det er her vi kan ha størst innflytelse. Barnehagebarna er i utgangspunktet nysgjerrige og er mye ute i «felten» i barnehagene. På skolen har dette i økende grad blitt en sjeldenhet.

  Har du flere innspill og kommentarer, si gjerne fra til oss.

  -Ramona Zachariassen, digitale medier redaktør ved INSPIRIA science center

  • NinaB Says:

   Hei Ramonoa!
   Jeg synes det er litt pussig at INSPIRIA ikke tildeler tid til barnehager når dere har flere pedagogiske tilbud rettet mot barnehage på nettsidenesidene. Og når det under programtilbud står «For skoler/barnehager i Østfold».
   Hilsen Nina

 2. INSPIRIAsc (@INSPIRIAsc) Says:

  Jeg skjønner at du synes det er pussig, men vi har dessverre ikke kapasitet til å tildele tid til alle. INSPIRIA har for eksempel heller ikke tildelt tid til alle klassetrinn i skolen.

  Vi vil gjerne ha barnehager på besøk, og vi har derfor informasjon til barnehagene på våre websider – der det er naturlig å lete etter det. Barnehager kan nemlig bestille besøk hvis de ønsker å komme til INSPIRIA. Har du en bedre løsning så må du mer enn gjerne foreslå den.

  -Ramona

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: