Medie- og filmsatsning for de yngste barna

Hva skal film- og medieundervisningen handle om? På IKT-senterets blogg har Barbro Hardersen lagt ut en oppsummeringa workshopen i Haugesund forrige uke. Myrertoppen barnehage presenteret blan annet arbeidet sitt, noe som ble en god inspirasjon for deltakerne. Og selv syntes jeg det var interessant å møte folk fra ulike bransjer som jobber med media og film, og knytte nye kontakter.

I perioden 2009-11 har Film & Kino på oppdrag fra Kulturdepartementet hatt ansvar for filmsatsingen på barn og unge i skolen, i samarbeid med Norsk filminstitutt og de regionale filmsenterene. Film & Kino er i full gang med å planlegge neste periode, og inviterte derfor til workshopen Pit Stop for å diskutere utfordringer for mediepedagoger. Særlig ble medie- og filmsatsingen for de aller yngste barna diskutert. Her er Film&Kinos oppslag om workshopen.

For IKT-senterets barnehageprosjekt har workshopen bidratt til lærerike møter med mediepedagoger. Innspill og diskusjon på hvordan styrke innovasjon på hvordan mediepedagoger kan støtte og utfordre barn og unges utforskning av universer på spill, tv og internet er svært nyttig, og tas med i senterets eget arbeid med den kompetanseutviklende planen for barnehagesektoren, skriver Hardersen på bloggen.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: