Workshop om filmsatsning for barn og unge

Som et ledd i forarbeidet med å lage en ny handlingsplan for filmsatsingen på barn og unge har Film & Kino invitert et utvalgt eksperter  til workshop  under filmfestivalen i Haugesund til uken. Deltakerne kommer fra ulike typer medieinstitusjoner, høgskole, kommune, barnehage, fra Danmark og Sverige. De store omveltningene på mediefeltet innebærer  mange utfordringer.  Mange av oss som har jobbet med digitale verktøy vet at de stimulerer barna til å bli produsenter, forutsatt at barna er omgitt av vokse som har digital kompetanse. Og jeg gleder meg til å delta på workshopen.

I følge gjeldende handlingsplan for filmsatsingen på barn og unge skal planen ivareta barnas rolle som forbrukere av film, og støtte opp om deres rolle som produsenter av egne uttrykk. Planen fokuserer på at førskolebarn hovedsaklig møter film hjemme og på kino, men at de også har et høyt forbruk av visielle medier gjennom ulike barnekanaler på fjernsyn.

Målet med workshopen er å inspirere til  nye innfallsvinkler og stimulere til innovasjon på det mediepedagogiske feltet. Forhåpentligvis vil dette  bidra til å styrke mediekompetanse hos barnehageansatte, og blant annet lage pedagogiske opplegg til egnede filmer for de yngste barna. Film & Kino er bransjeorganisasjon for kino- og videobransjen og ivaretar norske kommuners interesser innen film, kinodrift og videovirksomhet.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: