Egen forskergruppe om bruk av IKT I barnehagen

For å kunne bidra til å utvikle et relevant og oppdatert tilbud til dagens digitalt kompetente barn, må vi ha inngående kunnskap om førskolebarns mediehverdag og barnekultur, sier Barbro Hardersen som er prosjektleder for IKT-senterets barnehageprosjekt.

Det er stort behov for et oppdatert bilde av digital kompetanse hos førskolebarn og ansatte i barnehagen. IKT-senteret har etablert gruppen som et ledd i senterets  arbeid med kompetanseutvikling på bruk av IKT i barnehagene. Gruppen er i gang med en forundersøkelse som vil resultere i større undersøkelser, både kvantitativt og kvalitativt. Et mål er å samarbeide med relevante aktører i Norden slik at det blir et  et nordisk perspektiv på undersøkelsene.

Når den nye rammeplanen for førskolelærerutdanningen er på plass, håper vi at en IKT-satsing i den nye utdanningen vil føre til en kompetanseutvikling innenfor barnehagens pedagogikk og virke. Dette vil jevnlige undersøkelser på IKT i barnehagen fange opp, noe som igjen vil bidra til å videreutvikle tiltak for ytterlige kompetanseutvikling.

Barnehageprosjektets forskningsgruppe består av Ove Hatlevik, forsker, Gréta B. Guðmundsdóttir, forsker og Barbro Hardersen, prosjektleder barnehageprosjektet

Les mer på IKT-senterets sider.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: