Dynamisk arkivskap for pedagogisk dokumentasjon

Jeg har tidligere omtalt bloggen til Myrertoppen barnehage, og rost barnehagen for å bruke foto som ikke viser ansiktene til barn og voksne. Det er aktivitens som  er i fokus.  Om bloggen skriver barnehagen selv: «Intensjonen med denne bloggen er å ha en arena for systematisering av pedagogisk dokumentasjon. I Myrertoppen barnehage henter vi vår pedagogiske inspirasjon og målsetting fra Reggio Emilias filosofi om lyttende pedagogikk. Vi bruker prosjektarbeid og pedagogisk dokumentasjon aktivt i vår barnehagepraksis men vi savnet et sted der vi kunne samle, vise fram og arkivere på en god måte. Derfor denne bloggen.»  Her er det mye inspirasjon å hente uansett hvilket fagområde din barnehage er opptatt av.

Du kan også følge barnehagen på Facebook.

 

Jeg er fremdeles interessert i tips om barnehager som blogger om sitt pedagogiske arbeide,  har en hjemmeside eller som på andre måter presenterer sitt pedagogiske arbeid via internett på en oversiktlig måte, også for utenforstående.

 

 

Stikkord: , ,

3 kommentar to “Dynamisk arkivskap for pedagogisk dokumentasjon”

 1. Vegard Johan Olsen Says:

  Synes det høres ut som en god ide, men er likevel ikke helt sikker på om bilder er så bra å legge ut selv om man fjerner fjes. Ser at det er utrolig mange barnehager som legger ut bilder hvor de ikke har gjort noen ting. Er foreldrene klar over dette? Hvem har ansvaret for dette? Jeg tror absolutt dette er noe so burde blitt tatt opp. Har på følelsen at det sitter en del naive pedagoger som ikke helt har skjønt hvordan man burde bruke nettet.

  I forhold til dokumentering er det noe som vi jobber mye med i min barnehage for tiden, og vi prøver å finne gode løsninger på det, og vi har vært inne på tanken i forhold til blogging. Men hva andre måter dokumwntering kan du anbefale?

  • NinaB Says:

   Hei Vegard. Dessverre finnes det fremdeles barnehager som legger ut foto uten mål og mening. Forhåpentligvis har barnehgepersonalet fått foreldres godkjenning til å publisere fotoene, men det er personalet, og styreren, som har det endelige ansvar for hva de gjør med fotoene.

   PÅ den andre siden er det økt bevissthet om bruk av foto, og Myrertoppen barnehage har funnet en form som passer dem, og der de er bevisste på hva de gjør. Jeg håper din barnehage også finner fram til en måte å syliggjøre arbeidet på slik at gode erfaringer lett kan deles med flere. Lykke til!

   For mer kunnskap om foto av barn på nettet, se <a href="«>I beste mening

 2. Cathrine Fragell Darre Says:

  Hei Nina, oppdaget litt på etterskudd at du har nevnt oss i. Det er artig. Og som du skriver så har vi funnet en form som passer oss.

  Det er flere grunner til at vi har valgt den formen vi har, anonymiseringen av bildene handler ikke bare om at man ikke skal se hvilke barn og se ansiktene deres. Men at fokuset er på aktivitetene og prosessene, ikke enkeltbarna.

  Når det kommer til bilder av barn på nett så er det en stor og omfattende diskusjon som krever både nyanser og åpenhet. Det er viktig med refleksjon rundt hva man publiserer, hvordan det fremstilles og hvorfor du velger å gjøre det.

  Det finnes noe i mellom bakstreverske holdninger som;»alt av bilder på nett er farlig» til total ukritisk publisering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: