Barnehager som blogger

Blogging brer seg. Jeg har søkt på nettet og funnet flere barnehager som hevder at de skal/vil blogge. Men når, mon tro? Bloggene er helt døde, – ingen ting skjer.

Det ett hederlig unntak: Myrertoppen barnehage i Oslo. Her blogges det om små og store hendelser, og det er  oppslag om IKT generelt, internett, iPad, iphone og spill. De siste dagenes oppslag handler om å prøve tegneprogrammet Paint med ettåringene, og om hvordan eldre barn får erfaring med fysikk gjennom det populærer spillet Angry Birds som brukes på iPhone, iPod touch og iPad.

Og fotoene som følger oppslagene  unngår å viser ansiktene til barn og voksne. Et eksempel til etterfølgelse i så måte.

Tips meg hvis du vet om andre barnehager som har en aktiv blogg!

Se også: I beste mening – et veiledningshefte om bilder av barn på nett.

Stikkord: , , , , ,

8 kommentar to “Barnehager som blogger”

 1. NinaB Says:

  På Facebook har Erik Duncan komentert dette oppslaget slik: «Helt unødvendig med blogger uten nyhetsoppdatering. «Deux point» til Myrertoppen.. 😀 i Bergen skal vi i våres arrangere skrivekurs for barnehageansatte for nettopp å få opp frekvensen og kvaliteten på nettsidene.»

  Ja, for hva er egentlig vitsen når nettsidere ikke oppdateres, årsplanen er fra i forfjor eller det er umulig å få innsyn i noe som helst annet enn åpningtid og antall avdelinger.

 2. Pia Katarina Halvorsen Says:

  FAU blogger i barnehagen vår!

  http://siggerudgardfau.wordpress.com/

 3. NinaB Says:

  Hei Pia.
  Takk for tipset. Jeg ser at det er foredrerådets arbeidsutvalg (FAU) som står bak siden. Slik den fungerer nå, ser det ut til at det er mest praktisk informasjon for dem som er knyttet til barnehagen. Kan personalet får lov til å blogge om hva som foregår av faglig aktivitet? Det ville gjøre bloggsiden mer attraktiv for nysgjerrige pedagoger. Jeg følger med, og vurderer om jeg skal legge ut info og lenke til siden etterhvert. Jeg ser at jeg finner dere med de samme infoene på Facebook også. Fint.

 4. Cathrine Fragell Darre Says:

  Takk for strålende omtale, det var veldig stas. For oss handler det om dokumentasjon av virksomheten vår og den mulighet det gir oss å ha den tilgjengelig for pedagogisk bruk.

  Dessuten er det til glede for ansatte og følge med på de andre avdelingene/basene, for foreldre, for barna, for ansatte som er syke og nå har mulighet til å føle at de er litt med i hverdagen på tross av at de er hjemme. Vi oppdager til stadighet nye og fine fordeler med at vi legger ned litt innsats i å dokumentere på denne måten.

 5. Tweets that mention Barnehager som blogger « Barnehageblogg om medier og IKT -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by Cathrine Fr. Darre and Cathrine Fr. Darre, Anneli Niemi. Anneli Niemi said: RT @vipspips: Stas at @nbolg har blogget om jobb-bloggen min på Barnehagebloggen om medier og ikt http://bit.ly/dZ6WiW […]

 6. Céline Thommesen Says:

  Soria Moria Barnehager i Arendal har lederblogg i hvertfall. Det er enda en vei å gå for at alt er oppdatert slik ønskelig er, men det er en svært god start. Soria Moria barnehager er «selvsagt» også på Facebook, med mange daglige oppdateringer og bilder. Twitterkontoen er fortsatt noe ubrukt:-/

  Sjekk: der både hjemmeside, blogg, FB og annet barnehagenytt er integrert. Med widgets for bl.a PBL (Private Barnehagers Landsforbund og fra Barnehage.no er dette en rask informasjonskilde for ansatte og foreldre om «siste nytt».)

  På slideshare legges årsplan og virksomhetsplan ut, for å lettere kunne bruke det dokumentet i andre sammenhenger – samt mulig være en inspirasjonskilde for andre barnehager.

  I dag skal det lenkes fra hjemmesiden til avdelinglederes egen blogg. Der skal månedsplanene for alle de ulike avdelingene legges inn. Dette gjøres på ekstern (men, integrert) blogg, fordi realiteten er at rent teknisk er det «en vei å gå» enda, ift kunnskap og bruk av publiseringsverktøy. Derfor har Soria Moria valgt en svært enkel bloggform for månedsplanene, slik at det er lett å legge inn – uten å klusse med annet på hjemmesiden – og her samles det inn foto fra ivrige foreldre.

  Alle barnas foreldre har evnt samtykket ift foto på hjemmesiden, blogg etc. Det publiseres derfor kun bilder av barn, aktiviteter og ansatte med tillatelse.

  Soria Moria har et rikt bildegalleri, og jeg vet de legger stadig ut bilder fra ulike prosjekt, prosesser, aktiviteter, turer etc. Facebook er pr dd barnehagens mest brukte dialogsted mellom ansatte og foreldre – og vi følger med på utviklingen og prøver å legge til rette for bedre trafikk der foreldrene ønsker.

  Eier av Soria Moria barnehage er også leder for PBL. Private Barnehagers Landsforbund. Hvorfor ikke ta kontakt med henne, for å sammen sette fokus på barnehager og blogging/dialog med potensielle arbeidstakere, politikere, foreldre og oss andre?

 7. NinaB Says:

  Takk for tipset, Céline. Som du selv sier så er bloggen først og fremst en lederblogg. Når jeg fremhever Myrertoppen barnehage er det fordi de blogger om pedgogikk. Og vi trenger barnehager som gjør det, og som vil dele sine erfaringer. Og de blogger om erfaringene med å bruke digitale verktøy, og de er jo i fokus i min blogg.

  Her er forresten adressen til Soria Moria barnehage for dem som vil titte nærmer ehva de tilbyr: http://www.soriamoriabarnehage.no/ Og du finner dem også på Facebook.

 8. Myrertoppen Says:

  Vi er jo selvsagt også på Facebook

  http://www.facebook.com/Myrertoppen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: