TVIVL 2010: dannelse, nye medier og fellesskap

I juni TVIVL-konferansen 2010 arrangeres   24.-26.september på Schäfergården i Danmark.

Hva skal til for å kunne fungere som et fullverdig samfunnsmedlem i dagens samfunn? Hvilke ferdigheter, koder og teknikker kreves det kompetanse i for å kunne takle den hypermoderne virkeligheten? Innen et dannelses-perspektiv er dette helt grunnleggende spørsmål. Kjernen i dannelsesbegrepet er humanitet.

Hovedessensen i det samfunn og den kultur vi som nye medlemmer skal lære å kjenne knyttes til menneskeverd og respekt. Med ’dannelse’ forstår følgelig vi noe annet enn etikette, fine manerer og skolering. Utfordringen med hensyn til dannelse er større enn noensinne i en individualisert og konkurranseorientert hverdag. Men vårt nordiske velferdssamfunn, med sin grunnleggende statlig forankrede solidaritet nedfelt i institusjoner som dagsentre og skoler, utgjør fremdeles et verdi- og praksisbasert fellesskap som kan danne et sikkerhetsnett av enorm betydning for mange utsatte barn og unge.

TVIVL2010 legger ikke opp til å finne allmenngyldige svar på de spørsmål som blir tatt opp. Den enkelte må selv gå videre og møte sine valg – men forhåpentligvis på et klokere grunnlag. Tvilen er vårt metodiske utgangspunkt. Hver sesjon innledes med et foredrag som etterfølges med samtaler.

De yngste barna er spesielt i fokus i sesjonen Voksnes ansvar i en ny hverdag. Om digital kompetanse, inkludering og marginalisering . Innleggene er ved  Nina Bølgan, førstelektor i pedagogikk, førskolelærerutdanningen, Høgskolen i Oslo og Per Schultz Jørgensen, professor emeritus dr. phil DPU, forsker.

Bak konferansen står en rekke nordiske organisasjoner. Les mer på Utdanningsforbundets sider eller gå rett til programmet med all informasjon.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: