Ny debatt om IKT i barnehagen

De siste dagene har det vært flere mediaoppslag om bruk av digigtale verktøy i barnehagen. Medietilsynet etterlyser mer bevissthet rundt pedagogisk bruk av digitale verktøy i barnehagen. Rådgiver Barbro Hardersen hevder at mange barnehager vegrer seg for å ta i bruke digitale verktøy som skannere og kamera i arbeidet sitt. Hun tror det har med mangel på kunnskap å gjøre, for de barnehagene som inkluderer digitale verktøy i sitt arbeid, er bevisste på at dette ikke skal gå på bekostning av det gode arbeidet som allerede foregår i barnehagene. Hardersen er intervjuet av kulturavisen Pirion. 

NRK fulgte opp med en repotasje i Kveldsnytt 27. juli: Barnehager- digitale medier, og Kulturnytt  i  NRK med oppslaget Vil ha mer data i barnehagen samme dag. Kulturnytt hadde også en diskusjon i morgensendingen den 28. juli. 

Dagens Næringliv hadde en leder om saken 29. juli: Opp i trærne. Hardesen svarte med innlegget Opp i trærne, og ta bilder dagen etter. Nå venter jeg på mitt eget innlegg «Å ikke se skogen for bare trær»  som DN vil ta inn.

Den 30. juli hadde forøvrig Hardesen et inlegget En bedre barnehage i VG der hun lurer å hvem som vil arbeide for å øke den digitale kompetansen i barnehagen.  Nasjonalt senter for IKT i utdannningen har et slikt ansvar, men hva med den nyopprettede Nasjonale barnehageforumet?

Stikkord: , ,

2 kommentar to “Ny debatt om IKT i barnehagen”

  1. Gunn Marit Says:

    Huff, det er eit veldig langt lerret å bleike dette…. Godt me har nokon som bryr seg, og gjer noko aktivt (Stor takk til Barbro for initiativet og leserinnlegget ditt, Nina!) Eg er heilt enig i utspelet til Barbro, og håpar det når fram, til tross for motbør frå enkelte. Men ein opplever jo at dersom ein nyttar dei digitale verktøya pedgaogisk og på ein kreativ måte, så kan foreldra bli ein sterk samarbeidpartner. Dei SER kva det faktisk kan nyttast til!

  2. Barnehagebarn og data | Paal Christian Bjønnes Says:

    […] og opp i trærne. "Opp i trærne, og ta bilder!" svarte Barbro Hardersen i Medietilsynet (via Nina Bølgan). For noen dager stilte DNs leder spørsmålet om barnehagebarn trenger "dataopplæring". […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: