IKT-senteret og barnehagen

Senter for IKT i utdanningen,  som åpnet ved årsskifte, skal arbeide for at IKT skal bidra til økt kvalitet i opplæringen, styrket læringsutbytte og bedre læringsstrategier hos barn, elever og studenter. Barnehagen er dermed et av senterets ansvarsområder.  I det endelige tildelingsbrevet til IKT-senteret fremgår det at et av målene for 2010 er å utvikle en longitudinell monitor om digital kompetanse til ansatte i barnehage.  Det betyr at deltakerne vil bli spurt om å være med neste gang tilsvarende undersøkelse blir gjort, og at det gir en mulighet for å følge utviklingen over tid. 
I løpet av 2010 skal senteret dessuten ha utarbeidet nasjonale anbefalinger for infrastruktur og nettverk for barnehager  på grunnlag av prinsipper om åpne standarder og interoperabilitet (som gjør det mulig for ulike system å fungere sammen og kommunisere med hverandre), samt grønn (miljøvennlig ) IT.
Jeg gleder meg til å følge IKT-senterets vider arbeid med å utvikle kunnskap om IKT i barnehagen, og senterets bidrag til å sette lys på behovene innenfor barnehagensektoren.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: