Forskerspirer i barnehagen

I går, og i da,g er jeg på konferansen «Forskerspirer i barnehagen«. Den arrangeres av Naturfagsenteret og Utdanningsforbundet.  Her presenteres ulike tema og uike fokus på naturfag i barnehagen. Mange vakre foto som de voksne har tatt, blir vist på lerretet. MEN hvor er fotoene barna har tatt?

Fotoene forteller om den voksne fotografens ståsted, bokstavelig talt: mye ovenfra og på skrå ned på barna. Den voksne fotografen burde sette seg på knærne, legge seg ned på magen ellerr ryggen. Kanskje den voksne kan bli mer oppmerksomme på hva barn ser.

Jeg spurte deltakerne i går om hvor mange som lot barna bruke et digitalt kamera. Bare et fåtall svarte at de  gjorde det. Heldigvis har jeg fått flere spørsmål i dag om det fnnes kamear som tåler en støyt. Ja, det gjør det. Flere kameraprodusenter har slike kamera. Så kanskje flere i løpet av disse to dagene har fått øynene opp for det spennende med å la barnas nysgjerrige fokus være i sentrum.

Så får vi fortsette å diskutere hvordan barna både kan øke sin mevirkning .  delta i dokumentasjonen og få styrke sin egen rolle i barnehagen, og hvordan kameraet kan medvirke til det.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: