Sylvi Barman-Jenssen – vi setter vår lit til deg!

Sylvi Barman-Jenssen, 48 år, er ansatt som direktør i det ny nasjonale senteret for IKT i utdanningen. Målgrupper for senteret er barnehagene, grunnskolen, videregående opplæring og lærerutdanningen. Senteret er et uttrykk for at Kunnskapsdepartementet mener at IKT er en viktig del av utdanningspolitikken, som også omfatter barnehagen. Senteret skal bidra til at både barnehage og skoler bedre utnytter det læringspotensialet som ligger i å bruke IKT/digitale verktøy i det pedagogiske arbeidet.

 Herved gratuleres Sylvi Barman-Jenssen med ny jobb. Som drivkraft i etablering og utvikling av senteret håper jeg at hun tar på alvor de utfordringene som senteret får med også å intergrere barnehage og førskolelærerutdanning i IKT-strategi og handlinger.  I følge KDs St.meld. nr 14. Kvaliteti i barnehagen, er bruk av IKT et ledd i barnehagens kvalitets- og innovasjonsarbeid. Og ved å gi barn et minimum av kunnskap om digitale verktøy, vil barnehagen være med på å motvirke digitale skiller blant barn og bidra til sosial utjevning, mener KD.

La oss håpe at senteret får ansatt medarbeidere som har interesse og kjennskap til barnehagen og førskolelærerutdanning slik at behovene til disse virksomhetene blir tatt på alvor, og ikke bare blir et tilfeldig venstrehåndsarbeid i ny og ne.  Barnehagenorge bør følge godt med!

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: