Barnehagen og film

Apropos film: førskolebarn forholder seg til mange ulike typer medier daglig, og har en mediekunnskap som er annerledes enn tidligere generasjoner. I Film & Kinos Skolekinonytt finnes det informasjon om film i barnehagesektoren. Det er Medietilsynet som publiserer artikler om dette temaet.

I Skolekinonytt nr 9 er det en artikkel om Filmsatsing for førskolebarn. Handlingsplanen for filmsatsingen på barn og unge gjør det klart at film er viktig som kulturuttrykk og språk i barn og unges oppvekst. Hovedtyngden av målene, blant annet om en kompetanseheving i filmformidlingen, retter seg mot skolen. Men også førskolebarn skal sikres et tilpasset og kvalitetsmessig godt repertoar gjennom dvd/klikkefilm og kino.

Du fnner også en kommentar om «Arbeid med film i barnehagen» i forbindelse med stortingsmelding 41 om kvalitet i barnehagen. Innlegget «Animasjonsfilm for barnehagebarn» tar opp nødvendigeten av å være kritisk når man for eksempel velger animasjonsfilm for å vise i barnehagen. Ikke alle filmer egner seg for de yngste barna, men retter seg derimot mot eldre barn eller voksne.

Du kan abonnere på Nyhetsbrevet fra Film- og kinonytt.

Du finner innleggende hos Medietilsynets sider om film også.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: