d&b

Del og bruk (d&b) er et  nettverk for lærere, pedagoger, forskere, byråkrater, bibliotekarer og andre med interesse for sosial web, IKT og skole. Det er også opprette en gruppe for barnehager. Her kan du være med på å dele, øke og bruke din digitale kompetanse.

En måte å skape liv i barnehagenettverksgruppen på er at flere forteller om erfaringene de har med å komme i gang, og videreutvikle, det digitale arbeidet i barnehagen. På den måten kan vi kanskje bidra til at flere får et mer reflektert syn på den pedagogiske nytten av å bruke digitale verktøy sammen med barn, og å forbedre praksis.

 

Stikkord: , ,

2 kommentar to “d&b”

 1. Anja Gåsland Says:

  Vi trenger absolutt en lavere terskel for del og bruk av digitale erfaringer også i barnehagen! Det er bare å henge seg på!

 2. Tina Herrevold Says:

  HVORFOR skal digitale verktøy ha plass i barnehagen også blant de yngste barna?

  Mye blir etter hvert skrevet om IKT i barnehagen og at førskolebarn skal møte og bruke digitale verktøy som en naturlig del av sin hverdag i barnehagen.

  Som studenter på videreutdanning i Barnehagepedagogikk ved HiB har vi følgende utfordringer å finne svar på: Hvor tidlig skal barn AKTIVT delta i den digitale verden? Er det fra fødselen av, når barnet er 4 år, eller er det tidsnok i skolealder?
  Hvordan kan vi forvente at et barn under 3 år kan ta INITIATIV til å jobbe med digitale verktøy? Kan det tenkes at barna bare i liten grad blir involvert fordi de er så små?
  Er det tilstrekkelig at de voksne tar bilder, eller må barnet selv være aktiv deltaker for å si at vi har brukt IKT sammen med barna?

  Når vi nå skal utvikle barns og egen kompetanse i bruk av digitale verktøy, ønsker vi innspill på hva som faktisk fungerer sammen med barn i alderen 0-3 år. I tillegg ønsker vi argumenter på HVORFOR vi skal tilføre IKT til så små barn.
  Tar dette arbeidet fokus vekk fra barnets tid til den frie lek? Vi bare lurer.

  Hilsen gruppa Gnisten, HiB
  Anne, Rebecca og Tina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: