Sommerens hit er geocaching

Geocaching er en verdensomspennende orienteringslek som er spesielt spennende fordi postene mange steder er som små skatter. Rundt om i verden finnes i dag 847.433 cacher gjemt. Sammen med en 6-åring og en 9-åring startet jakten på den første cache (kæsje) i begynnelsen av juli. Først ble vi medlem på http://www.geocaching.com/. Det er gratis. Du kan også lese om geocaching på den norske siden http://www.gcinfo.no/ Etterpå søkte vi etter cacher i nærheten av hytta, og fant en ved det lokale bygdetunet.  Så løste vi bokstavgåten som gir et hint om hvor cachen ligger. Og så bega vi oss i vei. Som nybegynnere rotet vi litt rundt, men etter å ha kalibrert kompasset, orienterte vi oss i riktig retning. Spenningen var på topp hos alle de fire deltakerne.

gps4

En stolt 9-åring fant cachen som denne gang var en plastboks med mange forskjellige ting fra inn og utland. Ungene tok med seg to mynter, vi la noen småting tilbake i boksen og la cashen trygt tilbake på gjemmestedet.

Nå  morer vi oss med å finne cacher som er gjemt i området der vi bor. Det har ført oss til områder vi sjelden eller aldri har besøkt, og vi leter høyt og lavt og på de merkeligste steder etter nye casher. Du verden for en fantasi folk har når det gjelder å finne smarte gjemmesteder. Og boksene vi har funnet har variert fra 1 liters bokser til en liten metallbeholder ikke større enn langefineren min.

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: